Lätt åldersnoja

12.02.2014 kl. 21:15

Helt utan förvarning började jag fundera på det här att jag mer eller mindre är fyrtio år. Sådär avrundat i alla fall. Efter det kom tanken på att jag ganska sannolikt levt sisådär hälften av mitt liv. Om jag utgår ifrån att jag lever 80-90 år. (Vilket jag innerligt gärna hoppas att jag får göra.)

Hursomhelst känns det just nu lite knepigt att ungefär hälften är förbi. Det har ju gått så oerhört fort att komma så här långt menar jag.

Tycker inte att jag ålderskrisat nåt förr, men det här var nog lite onödigt tjockt den här februarionsdagen.

Nån som krisat och kan trösta mig och säga att det går om? Visst? Jag vill ju ogärna komma på mig själv med att plötsligt vilja färga håret och springa på nåt flashigt gym stup i kvarten (ett med barnpassningshörna då, heh.). Eller vad nu åldersnojiga så där allmänt taget brukar syssla med...

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Tyvärr...
Basse13.02.14 kl. 11:06
Frisör och gym nästa då? Eller? ;)
14.02.14 23:52
Näe, det är knepigt det där med åldersnoja. Själv hade jag min värsta kris typ när jag fyllde 21 och det verkligen, verkligen var för sent för mig att bli ett underbarn.
Annars har jag inga tips. Det enda som hjälpte mig över min kris back in the day var tid. Men ja, det gick ju om. (tröst tröst)
mirjamia13.02.14 kl. 22:23
Jamen jag hoppas ju att det här går om. Jag går ju och känner mig gammal och det är jag väl inte? Ändå? ;) Tack för dina tröstande ord, jag hoppas detta lättar med tiden. :)
14.02.14 23:54
Åldersnojan (läs: dödsångesten) kommer och går för mig. Däremot tyckte jag att det var härligt befriande att fylla 40! Kan inte förklara det, men det var en känsla av att slippa bry sig om vad andra tycker, att äntligen få vara som man är. Hela mitt liv har jag ägnat vansinnigt mycket energi åt att fundera på vad andra ska tycka och tänka om mig. No more :).
En till!14.02.14 kl. 07:04
Det där låter ju bra. :) Inte för att jag, efter allt trassel jag trasslat mig igenom, längre fullt så ofta tänker på vad andra tycker om mig. Men det där med att känna sig gammal var liksom lite nytt. Vi hoppas det också försvinner senast vid 40 då. ;)
14.02.14 23:56
Jag brukar också tänka så, men lite åt andra hållet så att säga - mer än halva livet är kvar! Och tänk så läääääääänge det tagit att bli 30+, det är ju jättejättemycket liv kvar att leva ännu liksom.
Snigeln Harald15.02.14 kl. 11:53
Det är nog bättre att tänka så - att det tog länge att bli 30. Problemet häromdagen var att jag uttryckligen tänkte tvärtom. Tyckte att just var jag ju liten och nu plötsligt nästan 40... Men ska försöka vända på steken! :)
15.02.14 14:30
Frisör, gym och utlandsresa! :)
PS Jag har en upgift åt dig på min blogg.
Basse15.02.14 kl. 12:03
HUR kunde jag glömma det där med utlandsresa! Bra att du påminde mig. Ska kolla din blogg! :)
15.02.14 14:31

Jag är en 36-årig ensammamma med tre barn. Här blir det mest vardagsbetraktelser ur mitt och ibland  även ur barnens perspektiv.

Vill du nå mig mera privat? ensamma[at]luukku.com

Vardagshjältarna
Softy
Hannah Norrena
Nickby rapporterar
Nadja mitt i livet
Basse
moln på himlen
Malin och Freja
Sofia i synnerhet
Anne Hietanen
Kalastajan vaimo
Lilla Hanna i stora världen
Alfamamman
Laura
hemMAMAmi
Inredningsdrömmar och rackarungar
Muminmamman
Single forever?
AnnaK
The tit
Snigeln Haralds Liv och Leverne
Linn
Peppe

Senaste kommentarer

04.11, 16:01Om det här med en ny partner av Annika
10.10, 22:58Om det här med en ny partner av oldcar
27.04, 21:46Dags att sätta punkt. av Henna