Nån mer som har råddigt hemma mest hela tiden?

16.02.2014 kl. 12:24

Ibland undrar jag om det är nåt jag gör fel när det gäller det underbara ämnet hushållssysslor. För hur i hela världen kan det komma sig att jämt är råddigt hos oss trots att jag faktiskt nästan hela tiden gör något här hemma?

  • Plockar, sorterar, organiserar, planerar.
  • Tömmer det där jädrans diskbordet, fyller och startar diskmaskinen, tömmer den igen.
  • Torkar, putsar, polerar.
  • Dammsuger, sopar, rullar ihop mattor.
  • Bäddar sängar.
  • Tvättar smutstvätt, viker den rena. 
  • Sopsorterar. Och detta är förresten ett kapitel för sig, ack o ve vilka högar och kassar och lådor detta eviga sorterande innebär. Plus att torkskåpet alltid svämmar över av mjölk- och konservburkar på tork. Och hörnen av alla tidningar på väg till pappersinsamlingen...

Puuust.

Och likväl är det alltid råddigt hos oss. Hinner liksom aldrig bli klar med nåt utan tar lite här och lite där. Det är faktiskt fasansfullt frustrerande att hålla på i ett utan att det egentligen syns nånstans. Trots det verkar det finnas hem där det råder ordning och reda. Och jag är oerhört avundsjuk på dem som lyckas med det konststycket.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
*räcker handen upp i vädret*
Jo, tack. Hos oss är det alldrig snyggt. Eller jo, kanske 30 minuter efter en storstädning. Men annars så finns det alltid leksaker på golvet, diskar på diskbordet, namnlösa högar av saker runt omkring på alla vågräta ytor, smutsiga kläder på väg till kvätten, rena kläder på väg till skåpen o.s.v Så inte är du ensam
Birgit20.02.14 kl. 12:09
Men det där var just vad jag behövde höra, att jag inte är ensam om råddet! :) Även om vi varit sportlovslediga den här veckan så har jag inte lyckats stävja kaoset det minsta... Snarare har det blivit råddigare eftersom vi varit inne rätt mycket. Blää. Försöker trösta mig med att rådd är värdsligt.
20.02.14 22:51
Jag tänker att det till stor del har att göra med att vi har alldeles för mycket saker. Kunde man faktiskt hålla ordning skulle det inte vara ett problem, men då det inte tycks gå så skulle det underlätta betydligt om vi hade ungefär hälften så mycket saker som vi har. Det gäller bland annat köksattiraljer och kläder, sånt som ofta skapar oreda och liksom bildar proppar hos oss. En hel del av dem skulle man säkert sakna om man faktiskt gjorde sig av med dem, så jag vet inte om det är något jag direkt rekommenderar. Filosoferar snarare bara kring roten till det onda. Om det nu sen är något ont. Stresskapande är det ju åtminstone.
Vanessa21.02.14 kl. 10:55
Du har SÅ rätt i att största delen av mänskorna har för mycket saker, vilket i sin tur ställer till med oreda och kaos. Sicket i-landsproblem... Men du har också rätt i att jag antagligen skulle sakna en hel del om jag skulle gallra i skåpen på allvar. Men även detta kan väl kategoriseras som ett i-landsproblem.
02.03.14 18:24

Jag är en 36-årig ensammamma med tre barn. Här blir det mest vardagsbetraktelser ur mitt och ibland  även ur barnens perspektiv.

Vill du nå mig mera privat? ensamma[at]luukku.com

Vardagshjältarna
Softy
Hannah Norrena
Nickby rapporterar
Nadja mitt i livet
Basse
moln på himlen
Malin och Freja
Sofia i synnerhet
Anne Hietanen
Kalastajan vaimo
Lilla Hanna i stora världen
Alfamamman
Laura
hemMAMAmi
Inredningsdrömmar och rackarungar
Muminmamman
Single forever?
AnnaK
The tit
Snigeln Haralds Liv och Leverne
Linn
Peppe

Senaste kommentarer

04.11, 16:01Om det här med en ny partner av Annika
10.10, 22:58Om det här med en ny partner av oldcar
27.04, 21:46Dags att sätta punkt. av Henna