Överlevnadstips nr 2

20.02.2014 kl. 22:51

Jag lovade visst här tidigare i höstas att komma med överlevnadstips för ensamföräldrar. Har dragit mig för att presentera tips nummer två eftersom det är ett som jag åtminstone ibland är lite dålig på att följa.

Nämligen följande: Kom ihåg att (även) ta hand om dig själv.

Det där låter kanske som en självklarhet, men åtminstone för min egen del så blir det lätt så att jag fräser på för fullt på jobbet och sparar resten av min energi till barnen. Sen brukar dagen vara slut. Och jag likaså.

Ingen bra kombination. Dessutom märker jag alltför väl när det börjar vara för länge sedan jag ägnat enbart mig själv och mitt mående lite tid. Det är nämligen nog lite A och O det där att faktiskt hitta stunder då man bara tänker på sig själv. Jag är dessutom specialist på att få dåligt samvete de gånger jag verkligen försöker ägna mig helhjärtat åt mig själv. Tycker att jag borde göra det ena eller det andra eller hjälpa nån annan när jag nu en gång är barnfri.

Så när det gäller mitt tips nummer två har jag fortfarande en del att kämpa med. Men jag har kommit så långt att jag har insett att det är viktigt att ibland helt enkelt släppa allt det där man släpar på till vardags, bara göra sånt man vill göra.

De gånger jag lyckas med det där blir jag automatiskt en bättre och lugnare mamma med en avsevärt längre stubin än den jag har när jag knappt hunnit ägna mig själv en tanke på alltför länge.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Jag är en 36-årig ensammamma med tre barn. Här blir det mest vardagsbetraktelser ur mitt och ibland  även ur barnens perspektiv.

Vill du nå mig mera privat? ensamma[at]luukku.com

Vardagshjältarna
Softy
Hannah Norrena
Nickby rapporterar
Nadja mitt i livet
Basse
moln på himlen
Malin och Freja
Sofia i synnerhet
Anne Hietanen
Kalastajan vaimo
Lilla Hanna i stora världen
Alfamamman
Laura
hemMAMAmi
Inredningsdrömmar och rackarungar
Muminmamman
Single forever?
AnnaK
The tit
Snigeln Haralds Liv och Leverne
Linn
Peppe

Senaste kommentarer

04.11, 16:01Om det här med en ny partner av Annika
10.10, 22:58Om det här med en ny partner av oldcar
27.04, 21:46Dags att sätta punkt. av Henna