Lyx

16.03.2014 kl. 14:20

Senaste torsdag behövde jag inte hämta barnen från dagmamma och eftis. Jag kunde stanna lite längre på jobbet utan att känna stress. Jag kunde åka via affären och i lugn och ro välja vad jag ville äta för middag. Sen kunde jag ensam fara iväg på min danslektion. Som för övrigt hör till en av de saker jag uppskattar mest under veckan.

Faffa med fru hämtade barnen och tog dem till sig just den här torsdagen. Jag behövde åka och hämta hem den först vid 19.30-snåret efter min danstimme.

Ren på morgonen kände jag mig närmast euforisk över vetskapen om att jag inte behövde håsa iväg direkt efter jobbet. Och visst märkte jag på kvällen när barnen lagt sig hur mycket piggare jag kände mig, hur mycket lättare kvällsrutinerna flöt på när jag inte behövt gå på i ett sen morgonen.

Det behövs sist och slutligen så lite för att verkligen göra skillnad i en ensammammas vardag.  

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Skickade kommentar,vet ej om den kom fram.Gillar din blogg,följt den flere år.Du har kämpat hårt och länge.Lyx var starkt berörande.
Carry on
Elena18.03.14 kl. 14:28
Men tack Elena, vad glad jag blir över din kommentar! Behövde den extra mycket idag. Roligt att du läser och berörs. Ibland blir jag osäker på hur och vad jag vill skriva här, men det är uppiggande att du uppskattar bloggen. Tack ännu en gång. :)
18.03.14 22:22
Men det är ju lyx!!!
Läste i Die Eltern för ett tag sen en artikel om en annan ensamförsörjare som i kortare ordalag pratade om samma sak som du påpekar, att det tuffaste är att gå på från tidiga morgon till sena kväll utan paus. En som specialicerat sig på time management (ja, det akn man tydligen göra i Tyskland?! ;) ) undrade vad som skulle hända om hon efter jobbet skulle hämta barnen 15 minuter senare på dagis och själv använda den tiden för att stanna upp, kanske promenera i solen eller läsa en tidning. Enligt artikelns person gjorde den där kvarten världens skillnad i hur hon orkade kvällen. Och hon konstaterade att även om det ju tar emot att ha barnen längre på dagis, så var det kanske ändå bättre än den stressande mamman. Och hon undrade om en kvart faktiskt kunde göra en så stor skillnad som hon kände efter att ha testat detta i ett par (?) veckor. Vad tror du om detta?
Weladine20.03.14 kl. 15:55
Jag tror att det är precis dylika lösningar jag borde börja satsa på. För eftersom det inte finns överlopps egen tid för min del, förutom om nätterna, så är det just efter jobbet jag borde stjäla mig en kvart eller lite längre. Jag har möjlighet till det eftersom jag i regel inte undervisar så mycket längre än till kl. 14. Sen är det ju ärenden och butik och sånt som ska hinnas med, men om jag verkligen vill satsa på den där kvarten så har jag nog förutsättningarna att göra det. Enda problemet är min egen lättja att ta tag i saken. "Fastnar" lätt på jobbet och springer kanske ett varv på loppis om jag har nån minut över. Och även om dessa stunder ju i princip inte är "stress" så tror jag att det vore bäst att helt stänga av världen utanför och bara sitta stilla i bilen och andas lugn. Eller varför inte på en parkbänk i solen? Jag ska definitivt försöka ta tag i den här saken! Tack för en peppande kommentar! :)
25.03.14 16:20
Kommentar till tisdagens blogg.förstår innerligt att du använder det som är verksamt mot lusklåda i hårbotten.Det är som migrän:man tar tom rävgift bara det lindrar.Tror att finland har kontroll på medel som ges åt barn,fastän jag märkt att EU ibland godkänner mindre nogräknat.
Kul att du åtog dig arbetsprojektet.Om du känner för det blir det inte fel.
Elena16.04.14 kl. 14:20

Jag är en 36-årig ensammamma med tre barn. Här blir det mest vardagsbetraktelser ur mitt och ibland  även ur barnens perspektiv.

Vill du nå mig mera privat? ensamma[at]luukku.com

Vardagshjältarna
Softy
Hannah Norrena
Nickby rapporterar
Nadja mitt i livet
Basse
moln på himlen
Malin och Freja
Sofia i synnerhet
Anne Hietanen
Kalastajan vaimo
Lilla Hanna i stora världen
Alfamamman
Laura
hemMAMAmi
Inredningsdrömmar och rackarungar
Muminmamman
Single forever?
AnnaK
The tit
Snigeln Haralds Liv och Leverne
Linn
Peppe

Senaste kommentarer

04.11, 16:01Om det här med en ny partner av Annika
10.10, 22:58Om det här med en ny partner av oldcar
27.04, 21:46Dags att sätta punkt. av Henna