Jag är en bortskämd västerlänning

29.03.2014 kl. 13:44

Det har väl varit en aning motigt på sistone. Flera små saker som krånglat till tillvaron. Och som jag konstaterat förr, det behövs inte så stora tuvor för att lasset ska stjälpa när man dras med konstant trötthet och en alltigenomsyrande känsla av att aldrig räcka till.

Men jag tänkte inte gnälla idag. Istället tänkte jag dela med mig av vad familjerådgivaren sa när jag var där senast. Hon sa nämligen att vi västerlänningar blir olyckliga så lätt.

Vi pratade inte mera ingående om den problematiken, men när jag körde hem kunde jag inte låta bli att spinna vidare på den där tanken som började gro i mig när hon sa det där. Och visst är det ju så. Jag har så många saker i mitt liv som är precis som de ska och ändå kan jag känna mig olycklig. Men skulle vi leva under bombhot eller i svält, skulle jag kanske ha förlorat nån närstående under dramatiska omständigheter, så antar jag att det jag stundvis våndas över idag skulle kännas som småpotatis.

Nu menar jag inte att förringa de sorger och bekymmer vi alla mer eller mindre oundvikligen möter livet. Jag säger inte att man inte får vara sorgsen eller olycklig över nåt. Det är vars och ens självklara rätt. Men på sätt och vis kändes den där tanken lite som en lättnad just nu, just för mig. För jag tampas som bäst med en liten sorg som trots allt påverkat min ork, mina tankar och mina känslor den senaste tiden. Jag kan nu lättare se att det finns ljus i tunnelns ände, att solen nog kommer att skina igen.

Jag kan tänka mig att nån som förlorat allt inte nödvändigtvis har lika lätt att föreställa sig en dag då allt känns helt okej igen.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

Jag är en 36-årig ensammamma med tre barn. Här blir det mest vardagsbetraktelser ur mitt och ibland  även ur barnens perspektiv.

Vill du nå mig mera privat? ensamma[at]luukku.com

Vardagshjältarna
Softy
Hannah Norrena
Nickby rapporterar
Nadja mitt i livet
Basse
moln på himlen
Malin och Freja
Sofia i synnerhet
Anne Hietanen
Kalastajan vaimo
Lilla Hanna i stora världen
Alfamamman
Laura
hemMAMAmi
Inredningsdrömmar och rackarungar
Muminmamman
Single forever?
AnnaK
The tit
Snigeln Haralds Liv och Leverne
Linn
Peppe

Senaste kommentarer

04.11, 16:01Om det här med en ny partner av Annika
10.10, 22:58Om det här med en ny partner av oldcar
27.04, 21:46Dags att sätta punkt. av Henna