När barnen är borta dansar mamma på bordet

05.04.2014 kl. 20:27

Fast det där var endast ett enda stort önsketänkande.

Barnen är hos sin pappa och det enda den här mamman har gjort sen barnen åkte är städat. Städat, städat, städat. Och städat lite till. Det sorgligaste är att jag såhär på lördagskvällen är långt ifrån klar. Har inte ens hunnit in i barnens rum än och byta lakan-rumban är på hälft. Sen har vi de där eläääändes vinterkläderna som måste gås igenom och tvättas och packas ner. Och efter det samma visa med vårkläderna. Förutom att de packas upp då.

Det fanns en tid när jag försökte städa undan klart tills barnen åkte iväg. Så att de barnfria helgerna skulle vara helt "mina". Men det projektet stupade ganska fort. Det finns helt enkelt varken tid eller energi att städa och röja nåt mer än det absolut nödvändiga under vardagarna då vi alla huserar här.

Så ibland bara måste jag offra en ledig helg åt sånt här. Hade minsann heller dansat på bordet kan jag berätta...

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Fast vårröjningen är ju skönare än höströjningen... Ut med vintern och in med solen!
Basse06.04.14 kl. 10:18
Så sant. Sen kunde solen vänligen låta bli att lysa på allt utom mina vinterskitiga fönster... Hujedamej så dom ser ut.
06.04.14 21:23
Just do it ! kliv upp på ett bord och dansa litet.
Elena06.04.14 kl. 14:33
Just nu är jag för trött. Men om inte förr så nästa gång jag är barnfri. Är faktiskt bjuden på fest då. Eller sen kliver jag upp på bordet nån dag när barnen är hemma. Skulle ju antagligen vara uppskattat det med. ;)
06.04.14 21:24

Jag är en 36-årig ensammamma med tre barn. Här blir det mest vardagsbetraktelser ur mitt och ibland  även ur barnens perspektiv.

Vill du nå mig mera privat? ensamma[at]luukku.com

Vardagshjältarna
Softy
Hannah Norrena
Nickby rapporterar
Nadja mitt i livet
Basse
moln på himlen
Malin och Freja
Sofia i synnerhet
Anne Hietanen
Kalastajan vaimo
Lilla Hanna i stora världen
Alfamamman
Laura
hemMAMAmi
Inredningsdrömmar och rackarungar
Muminmamman
Single forever?
AnnaK
The tit
Snigeln Haralds Liv och Leverne
Linn
Peppe

Senaste kommentarer

04.11, 16:01Om det här med en ny partner av Annika
10.10, 22:58Om det här med en ny partner av oldcar
27.04, 21:46Dags att sätta punkt. av Henna